Vacaay - Greece

Är riktigt gutt med semester. Men hörrni, på lördag åker vi äntligen till Kreta. Sol och bad hela veckan lång med goda drinkar och grekisk mat! Nom nom. Tror det snart är dags att börja packa lite... 
 
 

Kycklingpaj

Igår blev det kycklingpaj till middag. Riktigt mumsigt kan jag säga. Brukar annars alltid göra tacopaj men nu kände jag för något nytt. Superenkelt och gott!
 
Recept
1 grillad kyckling
1 burk paprika & chili cremefraiche (laktosfri)
½ feta ost
½ röd paprika
1 dl grädde (laktosfri)
1 färdig pajdeg
3 ägg
Riven ost
1 nypa salt
 
Börja med att följa anvisningen för pajdegen alt gör en egen. Jag körde på köpt pajdeg som ska förgräddas i ca 15-20 min. Vispa ihop cremefraiche, grädde, ägg och en nypa salt. Rensa kycklingen och skär i bitar, skär paprikan i mindre bitar och tärna fetaosten. När du tagit ut pajen så lägg på kycklingen, paprika och fetaost, därefter häller du på cremefraicheblandningen och pricken över i:et lite riven ost, sen in i ugnen i ca 30 min. Servera med sallad och ett gott bröd.
 
 

Chokladcrisp

Blev så grymt sugen på choklad så då passade jag på att göra chokladcrisp som är busenkelt och smarrigt! Sockerbomb!
 
Recept
100gr smör
Ca 1 dl strösocker
4 msk mörk sirap
4 msk kakao
Fullkornsflingor efter behag
 
Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i strösocker, sirap och kakao. Häll fullkornsflingorna i en bunke och häll sedan chokladblandningen i och blanda. Häll sedan blandningen i vanliga bullformar och frys in en stund så det stelnar. Perfekt för chokladälskarna!